Ingrediente pentru o oala de 5 litrii
Ingrediente
Pentru ciorba
– 4 salate verzi
– 1 ceapa
– 2 catei usturoi
– 400ml. lapte
– 1 lingurita vegeta
– sare dupa gust
– tarhon
– sucul de la ½ de lamaie
Pentru crutoane
– 2 oua
– 100gr. malai
– 1 lingurita vegeta
– ulei pentru prajit
Mod de preparare
Ciorba
Se spala salata si se taie marunt(cat de marunt preferam). Ceapa se taie cubulete si se pune in oala la calit.
Cand devine translucida adaugam salata si vegeta si lasam sa fiarba.
O sa-si micsoreze foarte mult volumul si o sa lase apa.
Dupa ce salata a fiert punem apa in oala, dar nu umplem oala pentru ca mai trebuie adaugate crutoanele si laptele.
Lasam sa clocoteasca si adaugam crutoanele, sucul de lamaie, usturoiul (taiat marunt sau pisat) si tarhonul si lasam sa fiarba in continuare pana cand crutoanele sunt fierte.
Adaugam apoi laptele pe care il fierbem un pic inainte de a-l pune in oala si stingem focul.
Gustam si mai adaugam sare daca mai e nevoie.
Crutoane
Batem ouale impreuna cu vegeta cu o furculita si adaugam treptat faina de malai.
Punem un pic de ulei in tigaie, il lasam sa se incinga si adaugam compozitia. Daca face mici bule la suprafata intoarcem placinta pe partea cealalta.
Daca s-a rumenit o luam din tigaie o punem pe o farfurie sau dog si o taiem cubulete, cat mai mici cu putinta pentru ca ele o sa-si dubleze volumul.
Aceasta este ciorba de salta cu crutoane de malai. este foarte buna, preferata mea si foarte usor de facut.
Nu am mai mancat crutoane de malai 🙂 O sa incerc si eu
Sper sa va placa! Mie asa imi place sa mananc ciorba de salata. Asa m- am obisnuit din copilarie. Este o reteta preluata de la sasi. 🙂