Am luat acesta reteta de pe acest blog, unde este foarte frumos explicata. Noua, mai mult sotului ii plac foarte mult placintele cu branza si aceasta reteta este una foarte buna, merita incercata si repetata reteta, de aceea am decis sa o scriu pe blog.
Ingrediente:
– 550 gr. Faina
– 3 oua
– 250 ml. lapte caldut
– 1 lingurita drojdie uscata
– 1 lingurita sare
– 100 ml.ulei
– Branza de burduf pentru umplutura
Mod de preparare:
Aluatul l-am facut in masina de paine, programul de aluat fara drojdie. Prima data am pus ingredientele lichide, iar deasupra faina si drojdia.
Am lasat sa framante 15 min., l-am lasat sa se odihneasca 10 min., dupa care am pus din nou pe programul de framantare inca 15. min.
Am turnat aluatul intr-un bol pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca o ora.
Am luat bucati din aluat si am pus pe masa de lucru unsa cu un pic de ulei, pentru ca este foarte lipicios. L-am intis cu mana
si am pus deasumpra umplutura.
L-am impachetat bine,
dupa care l-am intins din nou.
Am pus putin ulei intr-o tigaie, iar dupa ce s-a incins am pus aluatul.
Sunt niste placinte foarte fragede si bune.
Pofta buna!
Lasă un comentariu