Reteta de blat luat de pe grupul „Gustosel”, iar reteta de la Jeleul de zmeura, grupul Gustosel, Ceslava Bodiu
Ingrediente:
Blat:
– 200 gr. De spanac verde
– 160 ml. ulei
– 2 oua
– 160 gr. Zahar
– 11 gr. Praf copt
– 200 gr. Faina
– Coaja de la o lamaie mare
– 2/3 linguri suc de lamaie
– 1 lingurita extract de vanilie
Jeleu de zmeura:
– 150 gr piure de zmeura dat prin sita(sa nu mai aibe seminte)
– 30 gr. Zahar(sau dupa gust)
– 6 gr. Gelatina foi
Crema:
– 250 ml frisca
– 250 gr. Mascarpone
– Zahar dupa gust
Mod de preparare:
Blat:
Spanacul, uleiul, sucul si coaja de lamaie se pun la blender si se mixeaza pana totul devine o pasta omogena.
Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, dupa care se adauga spanacul si se amesteca incet cu o spatula pana la omogenizare. Se adauga faina cu praful de copt, si o lingurita extract de vanilie. Se amesteca totul bine si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 min.
Jeleul:
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Strivim zmeura prin blender, dam prin sita si cantarim sa fie 150 gr. Piure.
Intr-o craticioara amestecam 50 gr. De piure cu zaharul, punem pe foc si cand se infierbanta luam de pe foc si adaugam gelatina scursa bine de apa. Adaugam restul de piure si amestecam.
Turnam intr-un inel de 16 cm cu fundul captusit cu folie alimentara si dam la frigider.
Crema:
Se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.
Lasă un comentariu