Ingrediente:
– 3 felii de telina radacina
– 1 ceapa
– 2 morcovi
– 1 patrunjel sau pastarnac radacina
– 3 coaste de porc afumate
– frunze de leustean
– tarhon
– apio dupa preferinta
– 100 ml. bullion
– sare
Galusti de gris:
– 2 oua
– aprox. 340gr. gris( depinde cat de mari sunt ouale)
– sare
– 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Se pun coastele impreuna cu apa rece la fiert.
Am taiat legumele(morcov, patrunjel, telina, ceapa) in cubulete cat mai mici. Apio am taiat-o feliute.
Dupa ce au fiert coastele, punem sare si legumele (morcov, patrunjel, telina, ceapa) in ciorba si le lasam sa fiarba.
Gustam sa vedem daca s-au fiert legumele. Facem galustile de gris.
Mod de preparare galusti de gris:
Se bat ouale impreuna cu sarea si uleiul cu ajutorul unei furculite.
Se adauga treptat grisul. Aluatul de galusti la final trebuie sa arate cam asa: intre gros si subtire.
Imediat ce am terminat de facut aluatul, udam o lingurita cu apa, luam din compozitie si adaugam in ciorba. Nu lasam aluatul sa stea pentru ca se intareste si o sa iasa galustile foarte tari.
Le lasam sa fiarba putin(cam 5 min) dupa care adaugam apio,
le mai lasam sa mai fiarba(aprox. 10 min.) si adaugam bulionul, tarcanul si leusteanul.
Lasam sa dea in clocot si luam oala de pe foc.
Pofta buna!
Lasă un comentariu